Een horeca keuken is geen gewone keuken, je kunt dit dus ook absoluut niet vergelijken met een standaard huis keuken. Een horeca keuken is best ingewikkeld en vraagt om een hele specifieke inrichting en bepaalde apparatuur. Er zijn dan ook een heleboel zaken die niet in een horeca keuken mogen ontbreken, welke zijn dit nou?
Efficiënte inrichting
Voor een horeca keuken, een ruimte waar alles snel en gestructureerd klaargemaakt moet worden, is de juiste indeling van groot belang. Alle stappen van het klaarmaken van het gerecht moet in chronologische volgorde te zien zijn, de horeca keuken moet natuurlijk ook over de juiste apparatuur beschikken om alle gerechten goed te kunnen bereiden en moet ergonomisch ingericht zijn voor het personeel. Ook moet er natuurlijk nagedacht worden over de hoeveelheid gerechten die er klaargemaakt moeten worden, als je de benodigde capaciteit niet hebt dan zullen klanten te lang moeten wachten op hun gerechten en dat is natuurlijk niet wenselijk. Zorg er ook voor dat je professionele en kwalitatieve apparaten gaat aanschaffen, koop ze bijvoorbeeld bij Horeca Webstore.
Hygiënecode
Het creëren van een veilige werkomgeving op het gebied van voedselveiligheid is van cruciaal belang voor een horecaonderneming, deze moet namelijk te allen tijden gegarandeerd kunnen worden voor de veiligheid van de klanten. Hiervoor is de hygiënecode in het leven geroepen, een handboek waarin beschreven staat hoe ondernemers dit kunnen doen. Je hebt meerdere soorten hygiënecodes, ieder bedoeld voor een andere sector binnen de voedingsmiddelenindustrie. Zo heb je bijvoorbeeld ook een hygiënecode specifiek bedoeld voor bakkerijen, ijssalons en poeliers.
Een goede afzuiging
Tijdens het bereiden van voedingsmiddelen komen allerlei ongezonde en smerige luchtjes vrij, dit is natuurlijk niet gezond voor de werknemers en deze luchtjes dienen dan ook uit de keuken verwijderd te worden. Ook voor eventuele klanten zijn dergelijke luchtjes natuurlijk niet gewenst. Een goede afzuiging kan ervoor zorgen dat deze vieze luchtjes uit de lucht worden gefilterd, dit is dus erg belangrijk.
Het belang van RVS in een horeca keuken
Zoals eerder genoemd is een goede hygiëne erg belangrijk, bij het inrichten van een horeca keuken moet je hier ook altijd over nadenken. In alle keukens zul je daarom ook veel werkbladen en apparaten vinden die gemaakt zijn van RVS, aangezien dit materiaal erg goed afwasbaar is, niet roest en ook erg duurzaam is.
Laat een antwoord achter