Feestjes Gelegenheden

De beste wijn en kerstcombinaties

De eettafel is met het kerstdiner vaak gevuld met een bont gezelschap aan gerechten. Van de cranberrysaus tot de kalkoen en van de zalm tot de gourmetschotels. Het lijkt bijna ondoenlijk om daar een goede wijn bij te verzinnen. En dan moet je de wijn kopen. Hoe pak je het dan aan?

Wijnaanbiedingen

Ten eerste is het belangrijk om te drinken wat je lekker vindt. Het is tenslotte feest. Toch is het wel zo leuk om nog een beetje een goede combinatie te maken en te zoeken tussen de kerstige wijnaanbiedingen. Aromatische witte wijnen, zoals Pinot Gris, Falanghina en Chardonnay passen perfect bij de kerstkalkoen, maar ook rode wijnen als Dolcetto, Beaujolais of Pinot Noir zijn een goede combinatie.

Bordeaux

Een mooie rode Bordeaux, het liefst van de linkeroever met een mooi percentage Cabernet Sauvignon, past weer heel goed bij lamsvlees. Lamsvlees en Bordeaux is een klassieke combinatie. Eigenlijk past elke rode wijn uit Bordeaux wel, als er maar Cabernet Sauvignon en Merlot in zit. Geen fan van Bordeaux? Geen probleem. Een mooie rode wijn uit de Rhône van Grenache, Syrah en Mourvèdre of een Spaanse Rioja kunnen ook prima.

Gourmetten

Wil je het liever low budget houden in de dure december maand? Ook dit is een goede optie waar een oplossing voor is.
Een veelvoorkomend fenomeen rond de kerstdagen is natuurlijk gourmetten. Hier worden allemaal verschillende gerechtjes door elkaar gegeten. Welke wijn past daar nou het beste bij?
Dat is in dit geval moeilijk om aan te geven. Maar wil je het low budget houden, dan is een goed huismerk ook een goede oplossing. Daarnaast is het natuurlijk handig om alle wijn aanbiedingen in de gaten te houden. Houd bij de kerst inkopen dus goed in de gaten wat je wilt gaat eten en combineer hier de beste wijn bij.

Champagne

En andere goede drank rond de Kerst is natuurlijk champagne. Zeker met het aankomende oud en nieuw feest op komst is het handig om in huis te hebben.  Daarnaast is champagne zeer goed te combineren met vis- en zeevruchten. Ook pasta’s en gerechten met champignons zijn goed te combineren met een goede champagne.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply